Moderna, šik i vrlo kompleksna pravna oblast koja predstavlja sintezu različitih grana prava , najviše se prezentuje u zapadnim zemljama, međutim potreba za njom se javlja i u našoj zemlji. Pravo pitanje je čime se bave Fashion Law advokati?

Fashion Law advokati (modni advokati) savetuju klijente o pravnim pitanjima sa kojima se suočavaju modna, tekstilna, obućarska, juvelirska i kozmetička industrija. Oni obuhvataju raspon od licenciranja, trgovanja, distribucije i ugovora o franšizingu do pitanja intelektualne svojine, zapošljavanja i radnih odnosa.

Pristup advokata u ovoj oblasti mora da bude vrlo širok, odnosno da pokriva bitne grane prava u ovoj oblasti kao što su intelektualna svojina, kompanijsko pravo, pravo potrošača sa pravom oglašavanja, e commerce, radno pravo kao i posebne oblasti u pogledu međunarodne trgovine, uvoza i izvoza proizvoda. Takođe tu se pojavljuju i pitanja bezbednosti proizvoda kao i različiti aspekti korporativnog, real estate prava i poreskog prava. Ovo je samo deo koji može stati u kratko pojašnjenje o angažovanju advokati iz ove oblasti i šta se sve podrazumeva pod modnim pravom.

Modni advokati obavljaju širok spektar dužnosti od izrade nacrta predugovora i ugovora u pravu intelektualne svojine, registraciji i zaštiti žiga, različitim vrstama poslovnih pregovora, formiranju kompanijske strukture i kreiranju dokumenata za poslovanje, savetovanju u pogledu razvoja i zaštite brenda do vođenja parničnih, arbitražnih i upravnih postupaka u oblasti intelektualne svojine (autorskih prava, žiga i drugih segmenata), kompanijskog prava, potrošačkog, poreskog i radnog prava.

Naša advokatska kancelarija je među prvima koja je upravo formirala u svojoj praksi ovu pravnu oblast i kontinuirano radi sa renomiranim klijentima na njenom razvoju u svakodnevnom poslovanju.

Naša filozofija
VIZIJA Advokatske kancelarije Todorović je pružanje advokatskih usluga na visokoprofesionalan način od strane kompetentnog tima koji će se truditi da ispuni i prevaziđe sva Vaša očekivanja. Advokatski tim koji će Vas ljubazno dočekati, saslušaće i razumeće sve Vaše zahteve. Verujemo da odgovornost za ostvarenje kvaliteta leži na svakom zaposlenom i odražava se kroz redovno vršenje poslovnih obaveza i građenje odnosa sa interesnim stranama. Stvaranjem i implementacijom naših ideja za rešavanje slučajeva postižemo za Vas pozitivne ishode.
Call Now Button